Kobiler için 3 Dijitalleşme Önerisi

Dijital dönüşüm kobiler için tercih olmaktan çıktı ve bir zorunluluk haline geldi. Peki dijitalleşmek neden zorunlu? Öncelikle dijitalleşmeyi sadece kobi odaklı değil müşteri odaklı da düşünmekte fayda var. Kobiler hem kendileri hemde müşterileri için dijitalleşmek zorunda. Xerox tarafından yapılan araştırmaya göre;

  • KOBİ’lerin yüzde 80’i faturalama, finansal raporlama ve yasal işlemleri için kağıt kullanmak istemiyor.
  • KOBİ’lerin neredeyse yarısı (%46) kağıt bazlı iş süreçlerinin büyük bir zaman kaybına yol açtığını belirtiyor.
  • 10 KOBİ’den 6’sı bu zaman kaybının yıl sonu kazancını olumsuz etkilediğini belirtiyor
  • 5 KOBİ’den sadece 1’i piyasada bulunan kağıtsız çözümlerden haberdar.
  • KOBİ’lerin yüzde 23’ü 2017’nin sonunda mobil cihazlarını doküman iş akış süreçlerine entegre etmiş olmayı planlıyor.
  • KOBİ’lerin yüzde 56’sı şirketlerinin güvenlik stratejilerine yazıcılarını ve/veya çok fonksiyonlu ofis cihazlarını da dahil ediyor.
  • KOBİ’ler; doküman ve baskı yönetimi ile ofis masraflarını optimize etmeyi, kendilerini dijitalleşmeye iten öncelikli sebepler olarak görülüyor.
  • KOBİ’lerin yüzde 81’i doküman iş akış süreçlerini iyileştirmeyi planlıyor.

Kobiler için dijitalleşmek zamanlarını daha iyi kullanmayı sağlarken, bazı masraflarının tamamen ortadan kaldırmasını sağlayabiliyor ve yeni müşteriler ve talepler edinebiliyor. Kobiler için 3 adet dijitalleşme önerisi oluşturduk;

Mobil & Tablet Uyumlu Websitesi

Mobil kullanım oranının PC kullanımını geçtiği bu günlerde bir websitesi inşaa ederken sadece PC değil tablet ve mobil cihazlardan da girilebilir olmasına dikkat edilmeli. Bu sayede kobiler mobil ve tablet uyumlu websitesiyle birlikte müşterilerine ürün ve hizmetlerini daha stabil ve okunabilir şekilde sunabilirler.

Sosyal Medya Yönetim Hizmeti

Milyonlarca insan tarafından kullanılan Facebook, Instagram, Youtube ve Twitter gibi sosyal medya ağları kobilerin ürün veya hizmetlerini müşteri adaylarına direkt ulaştırmasını sağlar ve marka bilinirliği açısından ciddi faydalar kazandırır.

Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) Edinme

Kobiler muhasebe, stok yönetimi, müşteri datası yönetimi gibi birçok alanda çalışma yaparken zaman kaybı yaşıyor. Bu kaybın yaşanmaması ve tüm bilgilerin güvenli, derli toplu olması için SaaS yazılım uygulamaları kobilerin birçok sorununu ortadan kaldırıp yaptıkları çalışmaların ölçülebilir olmasını sağlıyor.

İşletmenizi dijitalleştirmek ve dijital dönüşüm hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

 



Yazar: Salih ÇAKTI
Selçuk Üniversitesi mezunu olan Salih Çaktı internet sektöründe girişimci olarak hayatına devam etmektedir. Digi.kitchen'in kurucusudur. Hem online hem de offline pazarda faaliyet gösteren Digi.Kitchen, ilk olarak Digibus ile daha sonra sırasıyla Blogger Akademi, Widgate ve Contjet projeleri olmak üzere beş girişimiyle faaliyet göstermektedir

Bir yanıt yazın