Warning: Undefined array key -1 in /home/digibus/domains/digibus.com.tr/public_html/wp-includes/post-template.php on line 330

Warning: Undefined array key -1 in /home/digibus/domains/digibus.com.tr/public_html/wp-includes/post-template.php on line 330
Podcast Pazarlamasının İşletmelere 5 Faydası - Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, İş Geliştirme Ajansı, E-Ticaret Danışmanlığı | Digibus

Podcast Pazarlamasının İşletmelere 5 Faydası

Dijital kanalları kullanarak birçok yolda müşterilerimize ulaşmaya çalışıyor. Özenle tasarlanmış görseller, banner tasarımlar, saatleri ayarlanmış mailler, özenerek yayınlanmış story görselleri, videolar v.b. Müşteriye görsel olarak bir çok yöntem ile ulaşmaya çalışıyoruz. Peki ya ses? Müşterilerinize sunduğunuz onca ürün veya hizmetin arkasında kimler var? Siz kimsiniz kısaca? Podcast bu cevabı ses yoluyla müşterilerinize sunabileceğiniz en güzel yöntemlerden biri.

Podcast Nedir?

Podcast bilgisayalarınıza veya telefonlarınıza mobil uygulamalar vasıtasıyla indirilebilen ve daha önceden kaydedilmiş ses dosyalarıdır. Podcast platformları sayesinde podcastler güncellenebilir, bir radyo programı gibi önüne, arkasına veya arka fon olarak müzik eklenebilir. Hatta işletmenize özel bir giriş müziği bile yapabilirsiniz. Podcast’in en önemli özelliği bir RSS sayesinde yeni bir podcast yayınladığınızda müşterilere bilgi verebilmesidir.
Üretilen podcastlerin Spotify gibi dünyanın en çok kullanılan müzik dinleme uygulamalarına entegre olabilmesi de podcast üreticisi işletmelerin işini kolaylaştırıyor.

Farklı Kitlelere Erişin

Görsel olarak uyarmaya çalıştığınız ama bir türlü yakalayamadığımız, yolculuk yaparken telefonuna entegre olmayan ama müzik dinlerken yolu seyretmeyi seven, kitap okumayan ama sesli kitap dinleyen bir kitlenin olduğu aşikar. Podcast işte tam burada devreye girerek bizleri bu kitle ile yakınlaştırıyor.

Websitenizde Fark Oluşturun

Müşterileriniz websitelerinizi ziyaret ettiği zaman görsel ve Google için yazılmış SEO odaklı içerikler dışında pek çok şey bulamıyor. Hatta SEO odaklı olarak hazırlanan o içeriklerin sadece Google için yazıldığını ve müşterilerimizin okumayacağını bilerek siteye ekliyoruz. Peki müşterilerimiz herhangi bir ürün veya hizmet sayfamıza giriş yaptığında şirket CEO’su veya o hizmeti anlatan bir çalışanın sesini duyabilse daha iyi olmaz mıydı?

Üretim & Yayınlama Kolaylığı

Podcast üretmek video üretmekten daha az maliyetli ve kolay. Herhangi bir metne bağlı kalarak veya özgür bir şekilde konuşup podcast kaydı alabilirsiniz. Üstelik video çekimlerinde yaşanılan gereksiz kasılmaların ve stresin önüne geçiyor. ? İlgili podcast platformlarını kullanarak tek bir RSS linki sayesinde aynı anda birçok Podcast platformunda podcastinizi yayınlayabilirsiniz.

Otoritenizi İspat Edin

Herkesin çok yoğun olduğu ve deliler gibi dataya, reklama ve insanlara maruz kaldığı büyük şehirlerde yaşıyoruz. Bildiğiniz birçok uzmanlık alanını müşterilerinize ulaştırmak zor geliyor olabilir. Podcast sahip olduğunu bilgi ve tecrübeyi müşterilerinize ulaştırabileceğiniz harika bir yöntem olabilir.
Ürettiğiniz podcastler sayesinde müşterilerinize farklı bir yol ile ulaşabilirsiniz. Unutmayın; her içerikte olduğu gibi podcast üretiminde süreklilik esas.

Digibus olarak bizde podcast üretmeye karar verdik ve her hafta bir konu hakkında podcast yayınlıyoruz. Podcastlerimizi dinleyebileceğiniz platformlara podcast sayfamızdan ulaşabilir veya sayfa üzerinden dinleme yapabilirsiniz.


Yazar: Salih ÇAKTI
Selçuk Üniversitesi mezunu olan Salih Çaktı internet sektöründe girişimci olarak hayatına devam etmektedir. Digi.kitchen'in kurucusudur. Hem online hem de offline pazarda faaliyet gösteren Digi.Kitchen, ilk olarak Digibus ile daha sonra sırasıyla Blogger Akademi, Widgate ve Contjet projeleri olmak üzere beş girişimiyle faaliyet göstermektedir

Bir yanıt yazın